NonStop Green Verduurzaming in de printwereld

NonStop maakt de printwereld een stukje groener

Al jarenlang is NonStop Printing actief in de wereld van digital printing. Wij hebben het initiatief genomen om dit zo goed mogelijk te verduurzamen. 90% van ons assortiment is al PVC-vrij. Dat betekent een enorme afvalreductie. Producten van polyester zijn vaak de helft lichter dan vergelijkbare van PVC. Daarnaast kan polyester gerecycled worden.

nonstop-green.png
recycling-service.jpg

NonStop 100% gerecycled garen

NonStop Green is onze stoffenlijn met duurzame stoffen gemaakt van GRS of REPREVE® gecertificeerd gerecycled PET-garen. Het garen dat wordt gebruikt bij de productie is duurzaam geproduceerd van gerecyclede plastic flessen zonder afbreuk te doen aan de eigenschappen van het textiel. De plastic flessen worden gewassen, verwarmd en vervolgens gesponnen om als gerecycled garen te dienen. Het gebruik van PET-flessen vermindert de hoeveelheid plastic afval en het benodigde energieverbruik. Dit resulteert direct in een vermindering van de CO-2 uitstoot.

NonStop gebruikt groene stroom met WaarborgWind

Via Scholt Energie wordt 100% Nederlandse windenergie ingekocht. Omdat het WaarborgWind product is gecertificeerd volgens de Milieukeur eisen van SMK (stichting Milieukeur) zijn wij verzekerd van elektriciteit die voldoet aan strenge duurzaamheideisen. Milieukeur van SMK waarborgt dat onze elektriciteit geheel afkomstig is van Nederlandse windmolens. WaarborgWind is opgewekt met de laagst mogelijke CO2-emissie gedurende de gehele productieketen, vanaf de bouw van de windmolen tot het transport naar het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor scoren wij met WaarbordWind maximaal op de CO-2 prestatieladder en minimaliseren wij de impact op het milieu.

windmills-field-sunset.jpg
nonstop-recycling-service.jpg

NonStop recycling Service

Met onze recycling service bieden wij de mogelijkheid om de gebruikte doeken bij ons in te leveren, waarna deze worden gerecycled. NonStop faciliteert de logistiek, maar extra ritten – en dus brandstof – zijn niet aan de orde, want bij levering van nieuwe orders nemen wij de gebruikte doeken mee terug in de door ons aangeleverde big-bags. Wij verwijderen de pees welke weer gerecycled wordt tot nieuwe pees. De doeken gaan daarna als één grote partij naar Frankenhuis textielrecycling waar ze mechanisch worden gerecycled tot vulling. De recyclede vulling wordt aangeboden bij Poufs & Pillows welke zij gebruiken voor het vullen van hun ambachtelijke poefs. Door gerecyclede vulling te gebruiken maken wij de printwereld weer een stukje groener.